Ofiter Mecanic - Engineering Officer

CONSORȚIUL SOUTH TYNESIDE COLLEGE - COLEGIUL NAUTIC ROMÂN OFERĂ ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA PROGRAME BRITANICE DE LICENȚĂ ȘI BREVET DE OFIȚER MARITIM ELIBERAT DE AUTORITATEA MARITIMA A ANGLIEI!

 

Poti descarca scrisoarea de aprobare a programelor Romano - Britanice de Ofiter cu acreditarea MCA - Maritime and Coastguard Agency: LETTER OF APPROVAL

 

NOUTATE IMPORTANTA! Programele de ofițer de 2 ani cu licență britanică au devenit accesibile. Pentru primul an plătești 2000 de euro în 2 tranșe, iar restul până la 4000 de euro îi achiți numai după voiajele de practică. Devii astfel partenerul nostru, nu ne recuperăm taxele decât dacă îți asigurăm voiajele de practică! Al doilea an în Anglia este suportat prin programul de finanțare a educației al colegiului englez. Pentru detalii mergi la secțiunea ”Taxe/Fees”, cu un click aici

 

Înainte de a lua vreo hotărâre, vino la sediul nostru din Constanța (str. Dezrobirii nr. 90A), ne vei cunoaște și vei vedea cu ochii tăi ce avem, de ce ne-a autorizat Autoritatea Maritimă a Angliei! Te așteptăm cu plăcere și nu uita că este extrem de important să iei o hotărâre în cunoștință de cauză. 

 

→ Descarcă Scrisoarea de aprobare a programelor britanice în Colegiul Nautic Român: Partnership-Letter2.pdf

 


→ Examen de admitere pe 30 septembrie 2016 ora 10.00 - descarca acum  Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Trimite întrebările tale aici

→ Sună la 07-5353-5353 pentru detalii

→ Descarca Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Aplică online AICI


 

 

1. Ce este un program de Ofițer Mecanice de tip 1+1 cu Marea Britanie?

 

Programele româno-britanice 1+1 înseamnă: 1 an de studii intensive în România, 1 an de studii intensive în Anglia și încă 12 luni de practică (așa-zisa Cadeție), care este plătită (vei câștiga 400-800 euro pe lună ca și cadet). 

 

Altfel spus, din cele 12 luni de practică vei câștiga cca. 5-6000 de euro. Aceasta îți este garantată prin contractul de studii. Ce altă școală din lume te mai ajută să câștigi bani din practica studențească? Citește mai departe despre avantajele noului nostru program 1+1 cu South Tyneside College din Anglia.

 

Programul Ofițer Mecanic ”1+1” este aprobat de către Autoritatea Maritimă a Marii Britanii și se desfășoară în Colegiul Nautic Român (anul 1) și în South Tyneside College (anul 2 plus examenul de diploma și de brevet).

 

2. Ce avantaje oferă noul program ”1+1” față de programele universitare oferite de academiile/universitățile navale românești de stat?

 

Dacă intri într-un program 1+1 româno-britanic profiți de următoarele avantaje:

 

      → faci 2 ani intensivi de școală în loc de 4, deci câștigi 2 ani de salarii plătite!

      → faci 2 ani de școală pe programa britanică, cu predare integrală în limba engleză, doar de către comandanți și șefi mecanici autorizați în Anglia, deci profiți de un sistem serios, necorupt și recunoscut drept etalon în tot shipping-ului mondial

      → pentru anul 1 (din România) achiți doar 2000 de euro în tranșe pe care să le poți suporta

      → pentru anul 2 (din Anglia) nu achiți nimic, trebuie doar să dai un click pe: https://www.gov.uk/student-finance/eu-students - prin acest program, Colegiul partener din Anglia îți suportă cheltuielile de școlarizare și de subzistență (cazare și 3 mese pe zi) în limita a 9000 de GBP, adică cca 11000 euro! Acești bani îi vei  returna în rate lunare numai după ce te angajezi ca ofițer.

      → pentru cele 12 luni de voiaje de practică nu achiți nimc, din contra, vei câștiga cel puțin 6000 de euro! Din acești bani va trebui să achiți Colegiului Nautic Român un rest de plată de 2000 de euro din anul 1, iar cu restul îți vei acoperi cheltuielile de examinare și obținere a diplomei universitara și a brevetului, în cadrul Colegiului englez.

       → după efectuarea stagiului obligatoriu de practică vei beneficia de o perioadă de 1 lună de pregătire în colegiul englez, unde vei susține și examenele de licență, care se vor finaliza cu:

 

                        -Brevet de Ofițer Mecanic, nelimitat, eliberat de UK MCA (Autoritatea maritime a Marii Britanii)

                        -Diplomă universitară ”Higher National Diploma” în ”Marine Engineering”

  


→ Examen de admitere pe 30 septembrie 2016 ora 10.00 - descarca acum  Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Trimite întrebările tale aici

→ Sună la 07-5353-5353 pentru detalii

→ Descarca Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Aplică online AICI


 

 

3. Cu ce mă ajută brevetul britanic de ofițer?

 

Brevetul de ofițer va fi eliberat de UK MCA, autoritatea maritimă engleză. Aceasta înseamnă că vei intra în Registrul de personal navigant al Marii Britanii, beneficiind de următoarele avantaje majore față de colegii care au brevet românesc:

 

      → Marea Britanie are câteva mii de nave cu pavilion UK, spre deosebire de România care nu mai are deloc. Aceasta înseamnă că intri pe o piață existentă, reglementată în detaliu pentru posesorii de brevete de naționalitate britanică, cu programe de pensie și asigurări de sănătate. Eviți în acest mod tragedia marinarilor români care, de zeci de ani, navighează ca ”mercenari”, fără protecția statului de pavilion ... revenim: România nu are pavilion pe mare. Mai mult, beneficiezi de oportunitățile crewing-ul englez la el acasă.

      → Un avantaj uriaș este acela că pe brevet englez stagiul pănă la Ofițer secund este de 12 luni, nu de 24 de luni cum prevede legislația română. Mai mult, de la secund la șef mecanic ai tot 12 luni. Aceasta înseamnă la pentru brevetul de Șef mecanic economisești minimum 5-6 ani!

      → Cursurile de reconfirmare la 5 ani dureaza 3 zile în Marea Britanie, în timp ce în România îți vor răpi 2-3 luni;

      → Cu Autoritatea maritimă engleză nu cei avea decât interfață digitală, nu vei sta la cozi, nu vei fi nevoit să faci atenții ...

 

4. Pot obține o diplomă universită în Anglia după doar 2 ani de studii?

 

Da, este perfect legal, deoarece vei face 42 de sătămâni de școală în anul 1 și încă 42 în anul 2, în total 84 de săptămâni. Un semestru universitar are 14 săptămâni, deci vei parcurge echivalentul a 6 semestre în acești 2 ani de studii.

 

Higher National Diploma – Marine Engineering este diploma universitară pe care o vei obține din partea South Tyneside College, recunoscută la nivel mondial în toate companiile de shipping. Ține cont că South Tyneside College este primul colegiu nautic din Regatul Unit, fiind înființat în anul 1860, recunoașterea mondială fiind în afara oricărei discuții.

 

 


 

→ Examen de admitere pe 30 septembrie 2016 ora 10.00 - descarca acum  Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Trimite întrebările tale aici

→ Sună la 07-5353-5353 pentru detalii

→ Descarca Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Aplică online AICI


 

 

5. Cu ce mă ajută diploma HND în ”Marine Engineering” față de o diplomă de inginer obținută în România?

 

În primul rând Anglia domină piața maritimă de câteva secole, principala dovadă fiind că Organizația Maritimă Internațională are sediul la Londra; aceasta înseamnă că reglementarea acestui domeniu se face acolo, nu în altă parte. De asemenea, principalele instituții financiar-bancare ce controlează shipping-ul mondial sunt tot în Londra. În plus, cele mai importante companii de recrutare a personalului maritim sunt concentrate în Anglia. Astfel, poți aplica personal acolo, nu prin agenții subsidiare plasate la nivelul 3-4 ierarhic. Cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că, în mod cert, nu ți se vor cere ”atenții” și nu vei intra pe grile de salarizare est-europene!

 

Diploma HND-Marine Engineering îți deschide drumul către infrastructura de la uscat a companiilor de shipping, a șantierelor navale și nu în ultimul rând a funcției de superintendent. Compară asta cu o diplomă pe care scrie ”Inginer transporturi maritime” emisă de o țară care nu are transporturi maritime, nemaiavând nave ... Nu suntem răutăcioși, suntem realiști.

 

6. Ce garanții contractuale îmi oferă colegiile implicate în programul 1+1?

 

      → garanția că vei studia exact ce trebuie: după programa inpusă de Colegiul britanic;

      → garanția că îți va preda cine trebuie: instructorii sunt acreditați de colegiul britanic și nu pot fi decât comandanți/șefi mecanici;

      → garanția că îți vei efectua cele 12 luni de practică îmbarcată – ne asumăm această răspundere prin contractul de studii pe care îl vei semna cu colegiul nostru. Mai mult, vei achita doar jumătate din taxa primului an, iar a doua jumătate de taxă o vei achita după finalizarea voiajelor de practică. Astfel, dacă noi nu îți asigurăm voiajele de practică, nu îți putem cere să îți achiți taxa de studii!

      → garanția că vei intra pe un segment special al pieței muncii pe mare, mai bine reglementat și mult mai performant.

 

Descarca acum un model al contractului de studii:

 

CONTRACT-EU Students-LIMBA-ROMANA.pdf

CONTRACT-EUStudents-ENGLISH-LANGUAGE.pdf

 

Este important să vezi cu ochii tăi! Înainte de a lua vreo hotărâre, vino la sediul nostru din Constanța (str. Dezrobirii nr. 90A) pentru a te edifica, te așteptăm cu plăcere. 

  


→ Examen de admitere pe 30 septembrie 2016 ora 10.00 - descarca acum  Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Trimite întrebările tale aici

→ Sună la 07-5353-5353 pentru detalii

→ Descarca Ghidul-admiterii-2016.pdf

→ Aplică online AICI


 

Download the UK MCA Approval Letter: Partnership-Letter-RNC-STC2.pdf

 Download the English version of this page here