Liceul Nautic

Am inaugurat primul Liceu Nautic din Romania.

By
04/12/2015

Ce este Liceul Nautic?

 

Liceul Nautic a fost creat in anul 2016, sub egida Asociatiei Colegiul Nautic Roman [ACNR], cu scopul de a organiza cursuri de nivel 4 (studii liceale) cu specific de marina, in regim bilingv Romana-Engleza. Prin aceasta initiativa dorim sa cladim o prima etapa a procesului de formare a ofiterilor moderni de marina comerciala.

 

Liceului Nautic se afla in prezent in procedura legala de avizare si autorizare provizorie, urmand sa demareze cursurile pe 15 septembrie 2016 in Constanta, str. Dezrobirii nr. 90 A.

 

Incepand cu toamna acestui an, Liceul Nautic organizeaza doua specializari:

  1. Electronica-Automatizari, nivel 4, profil tehnic, bilingv Romana-Engleza, 1 clasa de maximum 25 elevi
  2. Electromecanica, nivel 4, profil tehnic, bilingv Romana-Engleza, 1 clasa de maximum 25 elevi

 

Elevii Liceului Nautic vor beneficia de urmatoarele avantaje, unice in Romania:

  • -curricula aprobata de Ministerul Educatiei include, la decizia scolii, discipline de marina (sisteme moderne de navigatie, sisteme moderne de propulsie navala, etc.), ore de simulator, de laboratoare tehnologice si de atelier, iar la finalizarea studiilor elevii primesc un certificat de calificare conform normelor Ministerului Educatiei. In plus, cei care doresc pot opta si pentru un certificat de competenta de marinar sau motorist eliberat de Autoritatea Navala Romana, putand sa se angajeze pe nave maritime prin departamentul Crewlink al Colegiului Nautic Roman.
  • -absolventii pot urma preferential cursurile de ofiter ale Colegiului Nautic Roman, beneficiind de locuri asigurate cu taxe reduse fata de alti candidati. Mai mult, taxele scolare se diminueaza suplimentar cu pana la 20% in functie de rezultatele scolare!
  • -IMPORTANT! Suntem singura institutie din Romania care asigura tinerilor un sistem integrat de cariera: intri la 15 ani in liceu, iar la 30 de ani esti Comandant sau Sef Mecanic cu brevet englez !

 

Te asteptam la Liceul Nautic sa pregatim impreuna, din timp, o cariera de succes la bordul navelor internationale!